PRO LAK

 

Wyśmienita ochrona dla:

  • kiełbas surowych
  • kiełbas gotowanych
  • wątrobianek

Funkcje PRO LAK

  • zapobiega rozmnażaniu pleśni i drożdży bez udziału chemii
  • redukuje utraty wody
  • ochrona przed dotykiem bez kosztownych folii lub opakowań
  • estetyczny wygląd
  • nie wpływa na działanie kultur starterowych
  • nie zatrzymuje fermentacji
  • nie zmienia koloru

Opis produktu:

bezbarwny lub biały płyn na bazie wody. Przedłuża trwałość wyrobów przez lepszą ochronę powierzchniową, hamuje rozwój bakterii, nadaje wyrobom połysk. Stosować wyłącznie na osłonki niejadalne.

Oznakowanie:

PRO LAK wyprodukowano zgodnie z wytyczną UE o opakowaniach. Produkt ten w zastosowaniu na wszystkich sztucznych osłonkach nie podlega oznakowaniu. W treści etykiety należy uwzględniać prawodawstwo lokalne.

Stosowanie:

Przed użyciem preparat powinien być intensywnie zamieszany, aby uzyskał jednorodne rozmieszczenie stałych składników w roztworze. Zdarza się stosować PO LAK przez moczenie kiełbas w roztworze o temp. 15 do 20 °C.

W celu uzyskania optymalnej mocnej powłoki, kiełbasa powinna mieć temperaturę, również 20°C i być sucha.

Po zanurzeniu i obcieknięciu nadmiaru powłoki, kiełbasa powinna schnąć 24 h w pomieszczeniu ciepłym bez wilgoci.

SKONTAKUJ
SIĘ Z NAMI

ul. Szosa Gdańska 76
86-031 Osielsko

T:+48 52 381 37 32

E:biuro@aditech.com.pl


Polityka prywatności

FORMULARZ KONTAKTOWY

  Help